De schok was voor vele mensen groot toen in augustus 1998 het Minang Kabauhuis bijna tot de grond toe afbrandde. Rotterdam verloor daarmee een uniek Indonesisch restaurant. Daarna bestond er veel twijfel over de eventuele opbouw van het gebouw. Tot de vreugde van velen werd er uiteindelijk begonnen aan de wederopbouw. Het heeft echter twee jaar moeten duren, maar in juli 2000 was het zover. Het restaurant opende weer haar deuren als Minang Kabau baru. Sindsdien mochten wij weer vele mensen begroeten voor een Indonesische hapje, uitgebreide maaltijd of alleen maar een drankje.

Het Minang Kabauhuis is gebouwd volgens de traditionele bouwstijl van de Minang Kabauers, een bevolkingsgroep op Sumatra (Indonesie) Dit soort gebouwen, een zogenaamde longhouse, was een gebouw waar vele generaties van een gezin in woonde van grootouders tot en met de klein (klein-) kinderen. Bij de Minang Kabauers hadden de vrouwen het voor het zeggen. Daarom waren de vrouwen ook de hoofdbewoners van de longhouse. Telkens als er een dochter huwde, werd het gebouw uitgebreid. Voor haar werd er aan het uiteinde van het gebouw een vleugel bijgebouwd. Zo kon een longhouse dus behoorlijk lang worden!

Het huidige restaurant Minang Kabau is verdeelt over twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de serre en het terras. De serre heeft 24 zitplaatsen en is ook geschikt voor minder valide gasten en gasten die een hondje willen meenemen. De zaal is verder geschikt voor vergaderingen, presentaties en seminars tot circa 20 personen. Deze zaal is voorzien van airconditioning. Op de eerste verdieping bevinden zich twee zalen. De kleine zaal biedt ruimte aan zo’n 24 personen en de grote zaal, de Sumatrazaal, biedt ruimte aan circa 90 personen. De Sumatrazaal is tevens geschikt voor grote gezelschappen tot 150 personen voor bruiloften, feesten, recepties, borrels etc. Deze zaal beschikt over een eigen toiletgroep, bar en dansvloer en is tevens voorzien van airconditioning.

Het terras is geopend tijdens ons zomerseizoen. U kunt daar terecht voor een drankje, hapje, lunch of diner. Op het terras hebben wij een plate-service: alle a-la-carte gerechten worden op één bord geserveerd. Verder wordt er op het terras geen rijsttafels geserveerd. Indien u gebruik wilt maken van een rijsttafel dan kunt u plaats nemen binnen in ons restaurant.

Wij hopen u binnenkort in ons restaurant te mogen begroeten. Het is echter wenselijk om voor lunch/diner te reserveren en is het verder raadzaam bij uw reservering aan te geven in het geval u de trap niet op kunt of een hond mee neemt. Het restaurant beschikt namelijk niet over een lift en honden zijn niet toegestaan op de eerste verdieping. Op zondag nemen wij voor op het terras (tussen 13:00 en 17:00 uur) geen reserveringen aan.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

clear formSubmit